LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

11 LUDVERCIE LMB

11 LUDVERCIE LMB

1 December 2000 was de 11 Luverdcie officieel opgericht. Daarom was het de jongste compagnie luchtdoelartillerie eenheid van de Koniklijke Landmacht.

11 Luverdcie was de luchtverdedigingseenheid van 11 Luchtmobiele Brigade en bood bescherming tegen vijandelijke vliegtuigen en helikopters. De eenheid was uitgerust met de Stinger– een Man Portable Air Defence (MANPAD), infraroodgeleide luchtdoelraket die door één persoon kan worden afgevuurd en transportabel is in een draagtas à 70 kg – die werd ingezet voor de beveiliging van essentiële delen van de brigade, zoals commandoposten, helikopterlandingsplaatsen, logistieke opslagplaatsen en verzamelgebieden. Het radarsysteem Wals onderscheidde op 20 km afstand het verschil tussen een vriendschappelijke dan wel vijandelijke helikopter of vliegtuig. De combinatie WALS en Stingers was dodelijk effectief, zeker in samenspel met het Stinger Night Sight (SNS). Hiermee kon 24/7 en onder alle weersomstandigheden worden opgetreden.

Het embleem 2 gekruiste Mandau’s en de afkorting –11 LUVERDCIE LMB– aan de onderzijde.

Het embleem is vervaardigd in het officiële ”v Dongen”-model. De eerste versie is vervaardigd door de firma v. Dongen (2000).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme