LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

13 HRSTCIE

13 HRSTCIE

13 Brigadeherstelcompagnie 13 HRSTCIE

De waterpomptang, passer, tandwiel werden ook geadopteerd door de 13e BrigHrstC­ie met in het midden het brigadeteken, de rinoceros. Verder nog de afkorting –13 HRSTCIE– onderaan.

De eerste versie was gekleurd en voorzien van een zwarte rand en was langwerpig. Het embleem is vervaardigd door de firma In Stiches Utrecht (1995).
De eerste vervolgbestelling had dezelfde voorstelling/tekst, maar was in groen/zwart en vierkantig. Het embleem is vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1996).

De tweede vervolgaanmaak had ook dezelfde voorstelling/tekst, maar had weer kleur. De eerste versie daarvan had een borduurfout, en wel was de kop van de rinoceros geheel gedeformeerd, het embleem werd afgekeurd. Onmiddellijk werd er ’n nieuw embleem vervaardigd zonder de fout en werd goedge­keurd. Beide emblemen zijn ook vervaardigd door de firma Ned. Batch Venlo (1998).

Later verscheen er ook een embleem in het officiële ”v. Dongen”-model, waarbij de rinoceros nu rechtsom gewend is. De eerste versie is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2000).

Per 2009 verscheen er ’n geheel afwijkend model, waarbij de rinoceros, de waterpomptand en de passer anders gerangschikt zijn en linksboven het cijfer –13– is toegevoegd.

De eerste versie is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2009).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme