LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

41

41

Het 41 Pantsergeniebataljon n Oirschot gelegerd maakt deel uit van de 13e Gemechaniseerde Brigade, eveneens in Oirschot gehuisvest. D e stafcompagnie omvat de bataljonsstaf, die zowel in steun aan de brigade als zelfstandig operaties kan aansturen. Naast de bataljonsstaf zit binnen de stafcompagnie ook een Engineer advanced reconnaissance and search. Dit peloton kan verkenningen uitvoeren met geavanceerde optiek vanuit het Fennek voertuig.

Het bataljon beschikte over drie pantsergeniecompagnieën, waarvan er in 2012 een werd opgeheven. De pantsergenisten zorgen voor de gevechtssteun aan manoeuvre-eenheden. Dat doen zij onder andere door brugslag of wegherstel te plegen of bermbommen te vinden en onschadelijk te maken. Daarnaast kunnen zij hindernissen en roadblocks opwerpen en zorgen zij voor bescherming, door bijvoorbeeld wachtposten of kampementen te bouwen.

Recentelijk werd de 414 CBRNVerdedigingscompagnie opgericht. Deze compagnie kan chemische, biologische, nucleaire of radiologische besmettingen detecteren en zo nodig personeel, materieel en infrastructuur ontsmetten. Ook kan de CBRNVerdedigingscompagnie constructietaken uitvoeren.41 Pantsergeniebataljon Voor het 41 Pagnbat. werd een embleem ontworpen dat de Romeinse Helm en de tracks als hoofdmotief heeft, geplaatst op twee gekruiste zwaarden waaronder het cijfer –41– is geplaatst.

Het embleem is vervaardigd in het officiële ”v. Dongen”-model.De eerste versie is vervaardigd door de firma van Dongen Breda (2007).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme