LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

42

42

42 Brigade Verkennings Eskadron, Regiment Huzaren van Boreel . Het verkenningseskadron verzamelt alle belangrijke gegevens over sterkte, locatie, commandoposten, logistieke installaties en plannen van de tegenstander. De gepantserde en behoorlijk stille Fennek-verkenningsvoertuigen bieden bescherming tijdens de verkenningsacties. Met de verzamelde gegevens kan de brigade tegenmaatregelen nemen of offensieve acties voorbereiden.

Een paardenhoofd en een pantserwagen geven mooi aan hoe de werkomstandigheden voor een Verkenningseenheid door de jaren heen veranderd zijn. De nieuw gevormde 42 BrigVkEsk. Huzaren van Boreel had het voorbeeld voor ’n embleem al in handen omdat zij de traditie voerde van het vroegere 42 VKE* wat op zijn beurt de toorts hadden overgenomen van het 42 ZVE**, dat al in Ned-Indië goede diensten geleverd had. Toen al was het embleem met het paardenhoofd en pantserwagen ontstaan dat nu het nieuwe embleem zou worden, aangevuld met het cijfer –42– en eronder de afkorting –BVE– het geheel in volle kleuren.

Later kwam er een uitvoering in zwart op groen en zonder de afkorting –BVE–. Beide embleemen zijn vervaardigd door de firma -onbekend- (2000/2001)

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme