LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

PRINSES IRENE

PRINSES IRENE

17 Pantserinfanteriebataljon (Painfbat) Garde Fuseliers Prinses Irene (GFPI)

Een van de eerste Eenheden die een embleem gingen dragen waren de Garde Fuseliers ”Prinses Irene”.

Men koos voor het oude schouderembleem van de ”Prinses Irene Brigade” welke al tijdens de 2e-Wereldoorlog in Engeland ontworpen was, een gekroonde banderol met de tekst –PRINSES IRENE–, aangevuld met het motto –VOLO ET VALEO*– onderaan.

De eerste versie was gekleurd en werd toen defensie ’n probleem met gekleurde emblemen kreeg, verboden. De tweede versie is in zwart/groen vervaardigd en werd goedgekeurd.

Van de gekleurde versie bestaat ’n variatie welke op afwijkende (donkerder) stof is geborduurd, deze is voor de handel aangemaakt, ”nep” dus, omdat alle emblemen van de fabrikant (v. Dongen) na die tijd ook op donkere stof zijn vervaardigd, is het dus zeer moeilijk de juiste eruit te pikken.

Van de zwart/groene versie bestaat ook een officiële variatie op donkere stof, maar die komt wat later aan bod in dit boekwerk. Alle emblemen -in alle variaties- zijn vervaardigd in het officiële ”v. Dongen”-model. De eerste versies zijn allemaal vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (1993/1996).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme