LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

STSTCIE 13 MECHBRIG

STSTCIE 13 MECHBRIG

Staf en Stafcompagnie, 13 Gemechaniseerde Brigade.

De 13e Pantserbrigade heeft al sinds lange tijd een rinoceros als symbool van onkwets­baarheid. Toen de brigade naar een gemechaniseerde Eenheid muteerde, bleef men het symbool trouw en nog steeds draaft de rinoceros door het mouwembleem.

De StStCie -Prinses Irene wilde toch ook enige historische banden behouden met de oorspronkelijke ”Prinses Irene Brigade” en zo ontstond een embleem dat beide elementen in zich verenigde, de banderol met tekst –PRINSES IRENE– waarop de rinoceros naar voren gewend geplaatst is, verder de afkorting –StStcie 13 Mechbrig– Het embleem is vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1996)..
Later verscheen er ’n nieuwe versie met een zelfde voorstelling, enkel was het embleem iets kleiner. Het embleem is vervaardigd door het CWI Breda (1999).

Nog later verscheen er ook een embleem in het officiële ”v. Dongen”-model, maar nu was de rinoceros in zijaanzicht en stond los van de banderol, verder miste het de afkorting. De eerste versie werd vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2002).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme