LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

41 BRIGPAGNCIE

41 BRIGPAGNCIE

41 Brigadepantsergenie compagnie, standplaats Seedorf, maakte deel uit van 41 Pantserbrigade (PaBrig). Deze brigade werd in de zestiger jaren in Duitsland gestationeerd. Vanaf 1992 werd het de 41 Lichte Brigade (LtBrig) en vanaf 1998 de 41 Gemechaniseerde Brigade (Mechbrig). In 2006 is de Brigade opgeheven.

De eerste Genie-eenheid die ”Europees” optrad was de 41 BrigPagnCie uit Seedorf (Dl.) Zichtbaar was dat aan de cirkel met 12 sterren het symbool voor de EG later de EU*.Verder bestond het embleem uit het Pioniers-embleem geplaatst op tracks en met de afkorting –41 BRIGPAGNCIE– boven aan**. Het embleem is vervaardigd door de firma INRO Vledder (onbekend). Een tweede versie verschilt slechts in details met het eerste model. Het embleem is vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1995).

Per 1999 verscheen er ook een embleem in het officiële ”v. Dongen”-model, waarbij de afkorting nu onderaan geplaatst was. Deze werd al in 2002 vervangen werd door ’n versie zonder afkorting, tevens kreeg men een nieuwe benaming; 41 Pantsergecompagnie Zwaar.

De eerste versie’s zijn vervaardigd door de firma v. Dongen Breda.

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme