LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

JWF 44 PAINFBAT

JWF 44 PAINFBAT

44 Pantserinfanteriebataljon ”Johan Willem Friso”

Bij de oprichting van de 43 Gemechaniseerde Brigade in 1998, werd ook het Regiment Infanterie Johan Willem Friso wakkergeschut uit de slaap waarin zij een aantal jaren tevoren ”ten ruste” was gelegd. Zo fris uitgeslapen zette men alle oude tradities aan de kant en koos voor een embleem dat herinnerde aan hun grootste optreden , de uitzending naar Libanon, Unifil en ook de inzet bij de treinkaping “de Punt” in 1977.

Het embleem dat daar gedragen werd was een steigerend paard, dat eigenlijk afkomstig is uit de streek waar het bataljon in Nederland gelegerd was n.l. Zuidlaren. Het 44 Painfbat was daar gelegerd in de Adolf van Nassaukazerne en kochten ieder jaar eeen paard die na een jaar weer verkocht werd op de Zuidlaarder Paarden markt. Bij het ochtendappel stond dit Fries Paard links naast de Nederlandse vlag .

Toch was de affiniteit met Libanon en de VN de aanjager voor het embleem, dat bestond uit het steigerende paard, omgeven door de krans uit het UN-embleem, verder de afkorting –JWF– boven en de afkorting –44 PAINFBAT– beneden. De eerste vervolgaanmaak was gelijk qua voorstelling/tekst maar is op een lichtere stof aangebracht.

Beide emblemen werden vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1998/1999).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme