LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

STST

STST

Staf en Stafverzorgingscompagnie, 11 Pantsergeniebataljon Het 11 Pantsergeniebataljon is in Wezep gelegerd. Het maakt deel uit van 43 Mechbrig, die in Havelte huist. Het bataljon bestaat uit 525 personen, verdeeld over 4 compagnien

Een bizon werd gekozen als het symbool van het 11e PagnBt., zijn onverzettelijkheid en door-zettingsvermogen werden als voorbeeld gezien, waaraan men zich graag spiegelde.

Met zijn volle gewicht stapt de bizon op een boogbrug welke van gestileerde tracks is voorzien, daaronder de afkorting –STST–. Het embleem is vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1995).

Per 1998 verscheen ook een embleem in het officiële ”v. Dongen”-model, waarbij de afkorting –11 PAGNBAT– in een boog bovenaan staat.

Verder was de afkorting -STST- bij de eerste versie niet meer aangebracht. Een tweede gelijkende versie heeft de tekst -STAF- binnen de tracks geplaatst.

Beide emblemen zijn vervaardigd in het officiële ”v. Dongen”-model.De eerste versies zijn vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (1998).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme