LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

LICHAMELIJKE VAARDIGHEID ZWEMMEN (TRUI)

MLV ZWEMMEN (TRUI)

Militaire Lichamelijke Vaardigheidsproeven plus Zwemproeven
Een monogram van de letters -MLV- geplaatst op twee gekruiste Zwaarden met ’n Bladerkrans is het embleem voor de Militaire Lichte Vaardigheidsproeven.
Op de metalen uitvoering van het embleem kan het aantal malen dat de proeven zijn afgelegd middels ’n cijfer -2 t/m 9- c.q. ’n kroontje (10)* worden uitgebeeld, bij het stoffen embleem bleef dit achterwege.In dit geval was het monogram in blauw uitgevoerd wat betekend dat men ook proeven te water had afgelegd. Per 1986 kwamen er een embleem in bruin (brons)/blauw geborduurd voor de Trui, en in zwart geborduurd voor het GVT.
Abusievelijk werd er een embleem in geel/blauw vervaardigd, welke onmiddellijk werd vervangen door een juiste uitvoering.Later werd er ook nog abusievelijk een embleem in zwart/blauw vervaardigd welke werd afgekeurd. Begin jaren ’90 kwam er een zwart/blauwe uitvoering geborduurd op een pad van
camouflagestof (onofficieel).*Boven 10 in ’n combinatie van cijfers -1 t/m 9- en ’n plaatje met ’n Romeins cijfer voor elke volgende “10e” keer.

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme