LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

100 BEVO TRANSPORT

100 BEVO TRANSPORT

100 Bevoorrading en Transportbataljon Vooral transporttaken behoren tot het werk van de Intendance, snelheid was daarbij het devies.

Daarom koos het 100e BevoTrBn voor ’n simpele oplossing voor z’n embleem en voorzag het enkel van twee lijntjes welke de snelweg symboliseerde, met daartussen de afkorting –100 BEVO TRANSPORT–. De eerste versie is uniek qua vorm, n.l. zeskantig.

Het embleem is vervaardigd door de firma Heraldiek Etten-Leur, maar geleverd door APS Soest (1995).

De eerste vervolgaanmaak had een bijzonder uiterlijk, de lijnen waren uitgebreid tot 4, het cijfer –100– was tussen de bovenste lijntjes geplaatst, de afkorting –BEVO TRANS­­PORT– tussen de onderste lijntjes.

De zeshoek was zichtbaar gemaakt door de rest van het embleem in zwart uit te voeren.

Het embleem is vervaardigd door de firma Heraldiek Etten-Leur, maar geleverd door APS Soest (1995). De tweede vervolgaanmaak verliet de zeshoek en had het cijfer los bovenaan staan en de afkorting tussen twee lijntjes onderaan. Het embleem is vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1996). Hiervan bestaat een versie precies gelijkend, maar in details verschillend.

De derde vervolgaanmaak is gelijk qua voorstelling/tekst maar verschild in details. Het embleem is vervaardigd door de firma Ned. Badge Venlo (2000). Later verscheen er ook een embleem in het officiële ”v. Dongen”-model. De eerst versie is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2000).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme