LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

310 DSAS HRSTCIE

310 DSAS HRSTCIE

310 Directe-/Algemene-steun Herstelcompagnie

Soms kan ook de locatie een inspiratie zijn voor een embleem, de 310e DS/AS HrstCie. had zijn locatie op Kamp Nieuw Milligen midden op de Veluwe.

Toen deze plek in het begin van de vorige eeuw in gebruik werd genomen door defensie kreeg het de functie als Remontedepot voor de Cavalerie, dus als de plaats waar nog onbere­den paarden werden afgereden en geschikt gemaakt voor het gebruik als rijpaard.

Dit historische feit vindt men terug in het hoefijzer en het paardenhoofd in het embleem, aangevuld met de afkorting –310 DS/AS HRSTCIE–.Het embleem is vervaar­digd door de firma Snel Bathmen (1996).

De eerste vervolgaanmaak was gelijkend op de vorige, wat groter en slechts in details is er verschil te ontdekken. Het embleem is vervaardigd door de firma Ned. Badge Venlo (1997).Later verscheen er een embleem in het officiële ”v. Dongen”-model, waarbij de afkorting nu onderaan geplaatst is. De eerste versie is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2000).

Nadat men onderdeel van de 1 LogBrig. was geworden, bleef men het inmiddels verschenen officiële ”v. Dongen”-model dragen, waarbij de afkorting nu onderaan geplaatsts is.

De eerste versie is (opnieuw)* vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2008).

Voor het civiele personeel was er in 2002 ’n versie vervaardigd op blauwe ondergrond

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme