LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

400 GNK BAT (zwarte letters)

400 GNK BAT (zwarte letters)

400 Gnkbat iseen onderdeel van het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL), is met 9 compagnieën en ruim 1050 functies de grootste eenheid van het Commando Landstrijdkrachten (CLAS). De belangrijkste taak is het leveren van gezondheidszorg aan militaire eenheden, al dan niet op missie. Hiervoor is het bataljon in staat om veldhospitalen, hospitalen in containers, hulpposten en ziekenauto’s in te zetten en in bedrijf te houden. De missie van 400 geneeskundig bataljon is het leveren van hoogwaardige geneeskundige verzorging, wereldwijd en onder alle omstandigheden. De kerntaak is het uitvoeren van snelle chirurgische ingrepen. Daarnaast het verplegen van de patiënten en het verzorgen van transport van gewonden en zieken tussen mobiele geneeskundige installaties. Geheel op sterkte is het bataljon in staat om met haar 25 operatiekamers, 840 bedden, 120 ziekenauto’s en een groot aantal verschillende functionarissen en specialisten, het personeel van de overige te ondersteunen. Dit zowel tijdens de algemene verdedigingstaak als tijdens peace enforcing / peace keeping operaties.

Het embleem is een uitgestoken hand die hulp aanbiedt en doorvlochten met de afkorting –400 GNK BAT–. en is vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1995).

De eerste vervolgaanmaak was ongeveer gelijkend aan de eerste, enkel waren de letters van de afkorting nu in donker uitgevoerd. Het embleem is vervaardigd door de firma Hoeve Giethoorn (1996).

De tweede vervolgaanmaak was gelijkend aan de eerste, enkel in details en kleur is verschil te ontdekken. Het embleem is vervaardigd door de firma Ned. Badge Venlo (1998).

De derde vervolgaanmaak was gelijkend aan de tweede, maar was voorzien van ronde hoekjes.Het embleem is vervaardigd door de firma APS Soest (1999).

Per 2000, verscheen een geheel vernieuwd embleem ten tonele, de uitgestoken hand verdween en de wereldbol was nu omsloten door een lauwerkrans. Ervoor is het geneeskundige embleem, zijnde een zwaard gekruist door een esculaap, eronder is de afkorting –400 GNKBAT– geplaatst
Het embleem verscheen enkel in het officiële ”v. Dongen”-model..

De eerste versie is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2000).

Hiervan verscheen in 2004 een versie in de z.g. desert-camouflagekleuren in eigen regie vervaardigt. De eerste versies zijn vervaardigd door de firma v. Dongen Breda.

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme