LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

320

320

320 herstel compagnie is een Materieellogistieke en Herstelpeloton. De 320 zorgt dat de voertuigen en al het overige materieel van de eenheden van het Commando Landstrijdkrachten inzetbaar zijn. De 320 hrstcie is uitgerust met alle noodzakelijke middelen om te zorgen voor de materieeltechnische inzetbaarheid.

De mythische figuur eenhoorn geplaatst op de wereldkaart en omgeven door een blader­krans vormt het embleem van 320 DS/AS HrstCie. Aangevuld met de afkorting –320 DS/AS HRSTCIE– bovenaan. Het embleem is vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1996).

Per 2002 verscheen een embleem in het officiële ”v. Dongen”-model, waarbij de afkorting verandert werd in het cijfer –320– (onderaan).

Hierbij was de Wereldkaart weggelaten en daarom werd de vervolgaanmaak opnieuw voorzien daarvan (2003). De eerste versies zijn vervaardigd door de firma v. Dongen Breda.

Nadat men onderdeel van de 1 LogBrig. was geworden, bleef men het inmiddels verschenen officiële ”v-Dongen”-model dragen, waarbij de afkorting nu onderaan geplaatsts is.De eerste versie is (opnieuw)* vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2008).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme