LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

L&O

L&O

De Lichamelijke Oefening / Sportorganisatie (LO/Sport) wil militairen fysiek en mentaal zo fit mogelijk krijgen. Dat is noodzakelijk om eenheden en individuen wereldwijd in te zetten.

Het embleem van de Lichamelijk Opvoeding/Sportorganisatie is gedeeltelijk overgenomen uit een van de symbolen zoals die gebruik voor het eerst gebruikt werden bij de Olympische Spelen in Tokio, de gestileerde hardloper. Verder is gebruik gemaakt van het al voor de Oorlog gevoerde embleem voor Sportinstructeur, twee gekruiste zwaarden met krans. Aangevuld met de Koninklijke Kroon geeft het precies de band weer tussen het sportieve en het militaire. Het verscheen enkel in ’t officiële “v. Dongen”-model. Het embleem is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (1996).

Door het paars worden van het onderdeel kwam er ook ’n uitvoering voor de KMAR/KM in blauw.
Het embleem is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2009).

Verschil moet er zijn en zo verscheen er per 2010 een nieuwe uitvoering in groen en blauw, geheel geënt op de kraagspiegel van de Jas-DT KL .

Beide emblemen zijn vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2010).

Later verscheen en ’n nieuwe uitvoering waarbij de krans veel duidelijker is afgebeeld, tevens kwam er ’n uitvoering in dessert camouflage-kleuren. Alle emblemen zijn vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (2012).

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme