LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

cougar 300

SFOR COUGAR 300

Het helikoptertype Cougar vliegt bij 300 Squadron VLB Gilze Rijen. De Cougar-transporthelikopter vervoert personeel en materieel. In de loop der jaren is de Cougar meerdere keren tijdens missies ingezet. In 2001 en 2002 heeft de Cougar deelgenomen aan de Stabilisation Force (SFOR) in Bosnië. In 2004 nam de Cougar in Irak de taken van het Chinook-detachement over. De Cougars transporteerden personeel en materieel en stonden 24-uur per dag stand-by voor de medische evacuatie van Nederlandse militairen. Daarnaast hielp een Cougar tijdens de eerste vrije verkiezingen in Irak met het vervoer van de stembiljetten.

Tijdens NAVO-operatie ISAF in Afghanistan ondersteunden Cougars vanaf april 2006 tot halverwege 2010 de Nederlandse Task Force Uruzgan.

Cougars zijn ingezet als boordhelikopter tijdens meerdere antipiraterijmissies voor de kust van Somalië (2012 en 2013). Vanaf marineschepen als de Hr. Ms Rotterdam voerden ze onder meer erkenningsvluchten uit en vervoerden ze boarding teams van mariniers.

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme