LEGEREMBLEMEN.NL

Een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

PATRIOT SQN

PATRIOT SQN

De Patriot is een grond-lucht-geleidewapensysteem. Het systeem is ontworpen voor de luchtverdediging vanaf grondniveau tot ongeveer 20 kilometer hoogte. De Patriot biedt niet alleen bescherming tegen aanvallende vliegtuigen en helikopters. Het is ook een geducht afweermiddel tegen ballistische raketten, zoals de Scud.De Patriot is een grond-lucht-geleidewapensysteem. Het systeem is ontworpen voor de luchtverdediging vanaf grondniveau tot ongeveer 20 kilometer hoogte. De Patriot biedt niet alleen bescherming tegen aanvallende vliegtuigen en helikopters. Het is ook een geducht afweermiddel tegen ballistische raketten, zoals de Scud.

Het Type-embleem van de Patriotraket, een raket op ’n cirkel, is als embleem geadop­teerd door alle Squadrons die met dit systeem zijn uitgerust*. Verder is de tekst -PATRIOT- onderaan het embleem toegevoegd en heeft het embleem ’n zwarte rand (2000). Voor de maintenance kwam er ’n gelijkend embleem met de extra toevoeging -MAINTE­NANCE- (2000).

Een paar jaar later kwam er ’n nieuw gekleurd embleem, gelijk qua voorstelling maar met de Nederlandse driekleur in de cirkel en de tekst -PATRIOT – MAINTENANCE- rondom de cirkel (2003).

Alle emblemen zijn vervaardigd door de firma v. Dam Helmond.

LEGEREMBLEMEN.NL © 2015 Frontier Theme