43 BRIGPAGNCIE

43 BRIGPAGNCIE

43 Brigadepantsergeniecompagnie Het embleem van de nieuw opgerichte 43 BrigPagnCie liet aan duidelijkheid niets aan het toeval over, prominent staat het pioniersembleem met de tracks voor de brigadevaan, met daaronder de afkorting –43 BRIGPAGNCIE– Het is vervaardigd in het officiële ”v Dongen”-model. De eerste versie is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (1999).

Maar nu kwam er de uitzondering die de regel bevestigt;Er komt nog een versie voor die, hoewel ook in het juiste model vervaardigt maar nu door de firma Bender (Dl.), toch volkomen afwijkt van het door v. Dongen vervaar­digde exemplaar (2001). Zover bekend is dit het enige embleem dat zo volkomen anders is.

Tevens had men inmiddels een nieuwe benaming gekregen; 43 Pantsergeniecompagnie maar de tekst is niet aangepast.

Toen er tijdelijk een tekort aan embleempjes onstond en men niet gelijk nieuwe bij defensie kon bestellen, liet men in eigen beheer een eigen aanmaak vervaardigen, de fabrikant nam het er niet zo nauw mee en zo kwam er een veel groter embleem, zonder klittenband**.

Tijdens hun uitzending naar Bosnië in 2004 liet men opnieuw een embleem vervaardigen bij dezelfde firma. Ditmaal hielt men zich wél aan de afmeting en bevestigde tevens klittenband, geborduurd op zandkleurige stof.

Deze beide emblemen zijn vervaardigd door de firma –onbekend– (2000/2004).