C2SC

C2SC

Het Command & Control Support Centre (C2SC, in één van de afkortingen waar de Landmacht patent op heeft) is een ICT-organisatie binnen de Koninklijke Landmacht

Communicatie op allerlei gebied is onontbeerlijk voor een goed functioneren van een zo’n grote organisatie als het Leger.

De controle op het juiste gebruik daarvan en de hulp die daarbij wellicht nodig is, moet gegarandeerd zijn. Daarom werd opgericht het Command & Controll Support Centre, die alle nodige kennis in huis hebben om die controle en hulp te leveren. In hun embleem zit ’n woordspelletje verborgen, en wel word de dubbele C door middel van ’n cijfer 2 weergegeven door de afkorting –C2SC– dit is een officiële defensieafkorting, verder de wereldbol geplaatst op een balk aan de rechterzijde van het embleem.

De eerste versie was foutief vervaardigd, de balk was te donker en te kort, bij de tweede versie was die fout hersteld en werd het embleem ingevoerd. Bij de eerste vervolgaanmaak ging het fout en werd de verkeerde kant van het klittenband achter het embleem aangebracht. Dit werd onmiddellijk verbeterd maar hierdoor onstond er ongewild ’n variatie in de stof en kleur. Alle emblemen zijn vervaardigd door de firma Marad Breda (2000).