ECW 1

ECW 1

ECW (Elektronische Centrale Werkplaats) maakt deel uit van het Nationaal Commando (NATCO), waaronder ook andere onderhoudsbedrijven en eenheden met verschillende vormen van dienstverlening, vallen.

De naam Elektronische Centrale Werkplaats is nogal misleidend in de naam Werkplaats, weliswaar is er natuurlijk en locatie waar reparatie plaatsvindt, maar meer is men in het ”veld” bezig. Ter plekke zorgen de Specialisten ervoor dat onmisbare apparatuur zo snel mogelijk hersteld wordt of vervangen. Ook complete netwerken worden aangelegd en wordt er ter plekke personeel opgeleid deze netwerken te gebruiken, dit gebeurt in Nederland zowel als in het buitenland.

Het embleem een voorstelling van elektronische symbolen, een bliksemflits en de afkorting –EWC– linksonder. De eerste versie had een witte ondergrond en werd afgekeurd*, de tweede versie had een groene ondergrond en werd goedgekeurd.

Beide emblemen zijn vervaardigd door de firma Snel Bathmen (1996). Later verscheen er een embleem in de officiële ”v. Dongen”-versie. De eerste versie is vervaardigd door de firma v. Dongen Breda (1998).